Stort tack för alla bidrag! Vi har en vinnare... Postat den 25 oktober av anna

Ni har delat med er av tips på hur man tvättar, vilka kvaliteter och mönster ni önskar och hur man viker och förvarar sänglinne på bästa sätt. Men framför allt har många av er på ett personligt sätt beskrivit känslor, t ex om hur skönt det känns att krypa ned i nyvädrade lakan och glädjen av att kunna torka sängkläder utomhus. Vi har fått ta del av små berättelser om hur tidigare generationer skötte och manglade sina sängkläder och krusade banden på örngotten.

Återigen, stort tack! Alla svar är värdefulla för oss och stärker oss i arbetet med att vidareutveckla vårt vackra kvalitetssortiment av sängkläder.

Bland alla svar har vi vaskat fram en vinnare: Marie Engström Westling som vinner ett örngott och ett påslakan från Shyness i mönstret Butterfly Red. Varmt grattis Marie!

Så här löd Maries svar på frågorna

1. Vad är viktigast för dig när du står inför ett köp av sängkläder?:

”Eftersom jag valt att inte ha så många lakans-set så är der viktigt för mig att de är av bra kvalitét och tål många tvättar. Jag väljer helst lakansväv som har hög trådtäthet för att de är svala, vackra och känns sköna mot huden. Naturligtvis väljer jag ekologiskt i första hand. Men jag vill också att de ska vara vackra så klart. En självklarhet är bomull eller linne – naturmaterial ska det vara.”

2. Berätta hur du tvättar och sköter dina sängkläder.

”Vita linneunderlakan tvättar jag på 90°, påslakan och örngott på 40 eller 60 beroende på tvättinstruktion. Jag använder ekologiskt tvättmedel och aldrig sköljmedel. När vädret tillåter får de torka utomhus annars hängtorkar de inomhus. På vintern torkar de nära den varma skorstensstocken på övervåning. Mellan tvättarna hänger jag då och då ut täcke och lakan för vädring på altan som jag lyxigt nog har alldeles utanför sovrummet. Finns ju inget gosigare än att krypa ned i lakan som hängt ute en hel dag – sommar som vinter.”

Oktobererbjudande

Är du sugen på ett eget bäddset från Shyness? Passa på att beställa ditt set nu! Till och med den 31/10 erbjuder vi 100 kr i rabatt när du köper örngott+påslakan från Shyness. Här finns mer information. Eller varför inte passa på att göra ett tidigt julklappsinköp?

Ett vackert bäddset är en perfekt användbar julklapp fylld med stor omtanke.

Sov gott!

Följ oss på Instagram