Januari... Postat den 24 januari av anna

Läste en lite deppig rubrik i någon av de stora kvällstidningarna som löd något i stil med ”så överlever du januari. Ingressen antydde att artikeln var på temat hur man tar sig igenom den mörka, kalla, här och var slaskiga och lite fattiga månaden som följer på decembers excesser och lediga dagar.

En rubrik som i sig nästan frammanade trötthet och leda, jag valde att inte läsa mer av artikeln…

Visst, här i södra Småland blir det ibland lite väl grått och trist så här års i de perioder då snön lyser med sin frånvaro. Men de senaste dagarnas snö och vinterväder har verkligen inramat landskapet så vackert. Och himlen… vilka färger! Krispigt vit-ljusrosa-ljusblå i harmoniska skiftningar. Luft, stämning och ljus som får mig att minnas hur vi som barn bjöds på oändliga möjligheter i vinter-utomhusleken. Byggde snökojor och lyktor, tävlade om vem som kunde rulla största snöbollen. Man krängde på sig ett par gamla Edsbyn och kasade runt på fältet i hemmagjorda skidspår. Pulkaåkning och snöbollskrig.

Man kom in på eftermiddagsfika i kalasbyxor, med väderbitna rosiga kinder, elektriskt möss-hår som stod åt alla håll och aptiten på topp. Tänk vad mycket gladare och piggare man skulle kunna vara så här års även nu i vuxen ålder om man klätt sig lika ordentligt som en 7-åring, varit ute lika mycket och lika aktivt njutit av vinterljuset och snön. Då hade nog inte januari haft så oförtjänt låg status…

Efter allt det decemberröda och julgransgröna låter jag januari-himlen inspirera med sina blekljusa pasteller och en försiktig försmak av våren. För att återkoppla till höstens inredningsskola så handlar det här om att låta färgerna samspela genom färgtemat som kallas nyanslika. Att arbeta med olika färger men i samma nyans är metod som jag gärna tillämpar i dessa ljusa toner.

Önskar dig en fortsatt fin januari och känns det trots inredningstips och hurtigt vinter-pepp ändå lite motigt så tänk på att februari snart är här med sportlov och ännu mera ljus, förhoppningsvis snö och vuxentillåten snölek i backar, spår och på isar!

Följ oss på Instagram